Saç Mezoterapisi Nedir?

Saç Mezoterapisi, günümüzde var olan saçları korumak, dahası güçlendirmek için sıklıkla başvurulan bir tedavi yöntemidir. Günlük hayatta saçlarımız toz, kimyasallar, sıcak-soğuk hava, kozmetikler gibi birçok dış etkene maruz kalır. Stres, i̇ş, yoğun tempo, uykusuzluk, düzensiz beslenme gibi faktörler de göze alındığında saçlar yeteri kadar beslenemez ve eski gücünü kaybeder. Mat, cılız bir görünüm alır. Güçsüzleşen saçları eski haline döndürme aşamasında Saç Mezoterapisi etkili bir seçenektir.

Saçlarımız canlılığını koruyabilmek için gün içinde birçok vitamine ihtiyaç duyar ki bu vitaminler kullanılan saç bakım ürünleri ya da şampuanların içeriğinde de görülebilir. Alınan ürünün amacına göre bu vitaminler saç köklerini canlandırmak, parlaklık kazandırmak, saç dökülmesinin önüne geçmek yönünde olabilir. Saç Mezoterapisi en basit anlatımı ile, saçın ihtiyaç duyduğu bütün vitaminlerin karışımıdır. İçerisinde barındırdığı mineral ve vitaminler ile saç dökülmesi, mat görünüm, cılız saç yapısı gibi birçok saç problemi aynı an da ortadan kaldırılabilir.

Saç Mezoterapisinin İçeriği Nedir?

Mezoterapi kelimesi, meso (orta) ve therapy (terapi) kelimelerinin birleşmesi ile oluşan, cildin orta tabaksını hedef alan bir tedavi yöntemidir. İlk olarak Dr. Michel Pistor tarafından, 1952 yılında Fransa’da uygulanmıştır. Saça özel bir tedavi şekli değildir. Selülit tedavisi, yüz gençleştirme, bölgesel zayıflama gibi birçok estetik dokunuş için aktif olarak kullanılmaktadır. Farklı uygulama alanları olması sebebi ile tek bir içeriğide yoktur. Hangi amaç ile kullanılıyorsa o amaca yönelik hazırlanır.

Saç mezoterapisinde ise saçın ihtiyacı olan vitaminler yönünden zengin mezoterapiler kullanılır. Genel olarak vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6, C, çinko, biotin, amino asitler gibi vitaminleri barındırır.

Saç Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

Birçok uygulama şekli olmakla beraber kişinin durumuna göre planlama yapılmalıdır.

Uygulama şekilleri arasında;

  • Saç ekimi sırasında infüzyon ünitesi ile uygulama,
  • Saç ekim operasyonu sonrası buhar infüzyonu uygulama bulunur.
  • Yıkama sonrası için damlalık ve dermoroller yardımı ile uygulama,

Aylık periyotlarda 2-4 mmlik uçlar yardımıyla enjeksiyon yöntemi, Saç ekimi sırasında donör alandan toplanan saç kökleri, dışarıda beklediği süre boyunca beslenemedikleri için enerji kaybetmeye devam eder. Özellikle FUE zamanı uzadığı durumlarda alınan saç köklerinin var olan enerjilerini kaybetmemeleri, beslenmeye devam etmeleri, donör alandan çıkarıldıkları an da ki kaliteleri ile transfer edilebilmeleri için kullanılan uygulama şeklidir. Greft buhar infüzyon ünitesi adı verilen cihazlar yardımı ile uygulanır. Alınan saç kökleri bu cihazların içine yerleştirilir ve buhar haline getirilmiş mezoterapi ile dışarıda kaldıkları süre boyunca beslenmeye devam eder. Bu şekilde saç köklerinin kalitesi korunmuş olur. Operasyonun sonucuna direkt olarak etki eden bu uygulama şekli özellikle son zamanlarda aktif olarak kullanılmaktadır.
Saç ekimi sonrası beslenme kalitesini üst seviyede tutmak için ilk 10 gün, operasyon içinde greft buhar infüzyon ünitesi ile yapılan işleme devam edilebilir. Bu uygulama şeklinde ise yine buharlaştırılan mezoterapi, ekim alanına infüzyon şeklinde nüfuz ettirilir. İşlem 20 dakikada tamamlanır. Saçların dokuya tutunma evresi olan ilk 10 gün uygulanır. Amaç diğer uygulama şekillerinde olduğu gibi beslenme kalitesini artırmaktır. Bunun yanında kuruyan kısımlar nemlendirilmiş olur. En efektif sonucu almak için günlük yapılan yıkama sonralarında yapılabilir. 10 günden sonra doku birleşmesi tamamlanacağı için uygulanmaz.

1.güne kadar infüzyon şeklinde devam eden mezoterapi uygulaması, 10. günden sonra damlalık yardımı ile uygulanmaya başlanır. Sıvı formdaki mezoterapi, yıkama sonrası ekim alanına parmak uçları ile masaj yapılarak uygulanır. Dokuya geçişin daha hızlanması ve efektif olması için masaj sonrasında dermoroller kullanılabilir. Dermoroller kullanımında dikkat edilemesi gereken nokta hafif hafif uygulanma gerekliliğidir. Kişiler daha iyi olacağı düşüncesi ile zaman zaman dermoroller uygulama basıncını ve süresini artırmaktadır. Bu artış kişiye fayda sağlamadığı gibi aksine zarar sağlar. Zira uzun süre yapılacak bir dermoroller uygulaması dokuyu tahriş edeceğinden, dolaylı olarak operasyonun başarısına da zarar vermiş olur. Parmak uçları ile yapılan bir kaç dakikalık masaj sonrasında yapılacak olan bir dakikalı bir dermoroller uygulaması yeterli olacaktır.

Aylık periyotlarda uygulama yöntemi ihtiyaç duyulan durumlarda saç köklerinin beslenme kalitesini ve doku kalitesini artırma amacı ile planlanır. Operasyonu takip eden aylarda beslenme kalitesini artırma amacı ile yapılabileceği gibi saç ekim operasyonundan bağımsızda uygulanabilir. Yoğun iş temposu, aşırı stres, kullanılan kozmetikler nedeni ile yıpranan saçlara, eski gücünü kazandırmak amacı ile de sıklıkla kullanılır. Bu işlem için 10 dakika gibi kısa bir süre yeterlidir. 2-4 mmlik minimalize iğneler yardımı ile cilt altına saçın ihtiyaç duyduğu vitaminler yönünden zengin mezoterapi enjekte edilir. Enjeksiyon sırasında kullanılan özel ince iğneler sayesinde kişi rahatsız edici bir ağrı hissetmez. Uygulama sonrasında kişi gündelik hayatına rahatlıkla devam edebilir. İşlemin yapıldığı gün yıkama önerilmez. Bir sonraki gün normal yıkamalara devam edilebilir. Yapılan araştırmalarda farklı uygulama periyotları olsada aylık periyotlarda yapıldığında en efektif sonucu verir. Ortalama 6-8 seans, ayda 1 olacak şekilde yapılacak bir planlama yeterli olacaktır.

Saç Mezoterapisi Hangi Sıklıkta Uygulanır? Ne Kadar Sürer?

Uygulama şekline göre değişmekle beraber;

  • İnfüzyon ünitesi ile saç mezoterapisi uygulanıyorsa saç ekimi operasyonu için belirlenen süre boyunca işlem devam eder. Donör alandan alınan kökler, transfer edilinceye kadar infüzyon ünitesinin içinde mezoterapi buharı ile beslenmesini sürdürür. Bu işlemde amaç, donör alandan alınan saç köklerinin kalitesini koruyarak ve dahası artırarak saç ekim operasyonunun sonucunu maksimize etmektir.
  • Saç ekimi sonrasında uygulanan saç mezoterapisi ise 20 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanır. Saç ekimi operasyonunun planlamasına göre seans sayısı değişkenlik gösterir. Planlama doktorunuz tarafından yapılır.
  • Damlalık ve dermoroller ile saç mezoterapisi yapılıyorsa yıkama sonrası 5-10 dakika kadar bir süreye ihtiyaç vardır. Bu süre içerisinde damlalık yardımı ile uygulama yapılacak alana mezoterapi uygulanır ve parmak uçları ile masaj yapılır. Sonrasında dermoroller ile minimal kanallar açılarak uygulanan mezoterapinin dokuya nüfuz etmesi hızlandırılır.
  • Enjeksiyon yöntemi ile saç mezoterapisi yapılıyorsa ayda bir olmak üzere 6-8 seans idealidir. İhtiyaca göre seans sayısı artırılabilir. Uygulamanın tamamlanması 10 dakika kadar kısa bir sürede gerçekleşir.

Saç Mezoterapisinin Etkisi Ne Zaman Başlar?

Kişiden kişiye ve uygulama şekline göre değişmekle beraber saç ekimin operasyonundan bağımsız uygulanıyorsa birkaç ay içinde etkisi görülmeye başlanır. Saç ekimi ve sonrası saç mezoterapisi uygulamalarındaki amaç ise, alınan saç köklerinin kalitesini koruyarak operasyonun başarısını artırmaktır

Saç Mezoterapisinin Avantajları Nelerdir? Yaptırmalı mıyım?

Her ne kadar saç dökülme problemi yaşayan kişiler tarafından saç dökülmesini durdurmak, yıpranan saçlara canlılık kazandırmak amacı ile uygulansada, saçlarımızın sürekli olarak dış etkenlere maruz kalınması dolayısı ile saç dökülme problemi olmayan kişilerinde var olan saçlarının beslenme kalitesini artırmak ve kullanılan kozmetiklerden en az zararı görmek amacı ile sıklıkla başvurduğu bir yöntemdir. Saçların ihtiyaç duyduğu tüm vitaminleri barındırması sebebi ile dokuda canlılık sağlar ve kişinin yaşam kalitesini yükseltir. Düzenli periyotlar da yapıldığında en efektif sonuç elde edilecektir.

Saç Mezoterapisi Ağrılı Bir İşlem midir?

Uygulama şekline bağlı olarak ağrı durumu değişir. Ağrı hissedilecek tek uygulama şekli iki-dört mm’lik uçlar yardımı ile yapılan direk enjeksiyon yöntemidir. O işlem de dahi ağrı minimalizedir. Kişiyi rahatsız edecek bir ağrı oluşmaz. Diğer uygulama şekillerinde herhangi bir ağrı söz konusu değildir.

Saç Mezoterapisi Yeni Saç Çıkarır mı?

Günümüz teknolojisi ile saç ekimi dışında saç kökü olmayan bir yerden yeni saç çıkışı sağlayabilecek bir uygulama yoktur. Saç Mezoterapisi uygulaması direkt olarak yeni saç çıkışı sağlamaz. Dış etkenler sebebi ile incelenen, güçsüzleşen saç köklerinin beslenme kalitesini arttırarak canlandırır ve kalınlaşmalarını sağlar.

Saç Mezoterapisi Riskleri

Uygulama şeklinden bağımsız olarak herhangi bir riski bulunmamaktadır. Mezoterapinin amacı beslenme kalitesini artırmaktır. Bu sebeple dokuya ya da saç köklerine zarar verebilecek bir içeriği yoktur. Günümüzde saç ekiminden bağımsız olarakta sıklıkla kullanılır.

Saç Mezoterapisi Öncesi-Sonrası

Saç Mezoterapisi Fiyatları 2022

Uygulama ücretleri uygulama şekline göre değişkenlik gösterir. Güncel saç mezoterapisi fiyatları için buradan bilgi alabilirsiniz.

anahtar kelime : mezoterapi/saç mezoterapisi